Kategorie - Recepty s fazolemi

Fazole patří mezi luštěniny, které by v jídelníčku rozhodně neměly chybět. Jsou plné rostlinných bílkovin, zdravých sacharidů, vlákniny, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a kyseliny listové. Obsahují také vitaminy B1, B6, E, K, zinek, mangan, měď a selen.

I přes relativně nízkou kalorickou hodnotu dodají tělu spoustu živin. Pravidelná konzumace fazolí pomáhá při hubnutí, působí preventivně proti nemocem srdce a snižuje hladinu zlého LDL cholesterolu. Zvláště důležité živiny mají pro děti, dospívající, sportovce, vegetariány a vegany.

Bílé, červené, černé, zelené, adzuki, mungo – ať sáhnete po jakémkoli druhu, vždycky si pochutnáte. Bojíte se nadýmání? Namáčejte fazole nejméně 24 hodin, několikrát je pečlivě propláchněte a během vaření přidejte mořskou řasu. Fazole si vychutnáte třeba v tradičním mexickém chilli con carne. Přidejte je i k masu nebo míchaným vajíčkům. A už jste ochutnali fazolové brownies na sladko?