Kategorie - Recepty s datlemi

Sladké datle kromě energie dodají také spoustu důležitých živin. Obsahují sacharidy, bílkoviny, tuky, vlákninu, vitaminy A, E, biotin, kyselinu pantotenovou, draslík, měď, mangan, chlór, vápník, zinek nebo železo.

Datle zahánějí únavu, povzbuzují mozek, zlepšují koncentraci a zároveň zklidňují psychiku a pomáhají k lepšímu usínání. Dokážou spolehlivě zahnat hlad, zasytit na delší dobu a upravit trávení. Díky vysokému obsahu železa působí preventivně proti chudokrevnosti. Vápník zase zpevňuje kosti a zuby.

Datle si vychutnejte syrové i sušené. Často se používají do různých ovocných nebo müsli tyčinek a moučníků. Dobré jsou i v ovocném salátu, pudinku, kaši, jogurtu nebo tvarohu.

3 božské recepty na vánoční raw cukroví

Chcete ozvláštnit svůj vánoční repertoár o něco zdravějšího? Zkuste tyto 3 druhy raw cukroví. Nejen, že je nemusíte péct, ale budou ještě zdravější než odlehčené tradiční cukroví. Příprava vám zabere mnohem méně času...

RECEPT: Domácí zdravé müsli tyčinky

Müsli tyčinky z ovesných vloček jsou výborné jako zdravá svačinka. Mají vysoký podíl bílkovin, minerálních látek, vlákniny i mastných kyselin. Ale pozor, ne všechny koupené tyčinky jsou zdravé. Poradíme vám, jak...