Kategorie - Recepty s brokolicí

Brokolice patří mezi vysoce ceněné druhy zeleniny. Zpestří i zdánlivě nejnudnější jídlo. Kromě skvělé chuti se pyšní vysokým obsahem vitaminů, minerálů a vlákniny.

Brokolice je cenným zdrojem kyseliny listové, vitaminu C, betakarotenu a vitaminů E, K, B1 a B2. Z minerálních látek obsahuje velké množství vápníku, fosforu, chromu, draslíku, železa a síry. Pravidelná konzumace brokolice posiluje imunitu, ničí toxiny, podporuje trávení a chrání svaly a klouby. Používá se také jako prevence rakovinových nádorů.

U ČR se setkáte nejčastěji s brokolicí zelenou, modrozelenou nebo fialovou. Kromě nejzdravější úpravy na páře ji můžete dusit, vařit, zapékat, grilovat i smažit. Výborně chutná v kombinaci s máslem, sýrem, kuřecím masem nebo bramborem. Pokud se bojíte, že vám brokolice způsobí nepříjemné nadýmání, přidejte k ní během vaření trochu kmínu.

RECEPT: Domácí pizza z cizrnové mouky

Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny. Cizrnová pizza...