Kategorie - Recepty s avokádem

Avokádo je skvělým zdrojem mononenasycených tuků, které tělo snadno pálí na energii. Zároveň obsahuje minimum fruktózy a skoro 20 různých vitaminů, minerálů a fytonutrientů, včetně potassia.

Podle vědeckých studií umí avokádo upravit skladbu lipidů v krvi a snížit LDL cholesterol s dvojnásobnou účinností, ve srovnání se zdravým jídelníček bez avokáda.

Tuky obsažené v avokádu jsou dobré nejenom pro vaši cévní soustavu, ale také pro mozek. Pomáhají k jeho optimální funkci a chrání ho před degenerativními onemocněními, jako je například Alzheimer.

RECEPT: Vánoční bezlepkové ořechoule

Jste přejedeni vanilkovými rohlíčky, pracnami nebo klasickými vánočními perníčky? Vyzkoušejte bezlepkové ořechové koule plněné jemným mandlovým máslem, přelité čokoládovou polevou. Vánoční ořechové koule bez lepku...

RECEPT: Tatarák z červené řepy

Zvažujete odlehčení jídelníčku? Pak do něho nezapomeňte zařadit řepný tatarák. Nadupaný vitamíny, minerálními látkami a stopovými prvky zachutná i zarytým „masožroutům“. Řepný tatarák pro odlehčení...

RECEPT: Řepné burgery s quinoou

Také bezmasé burgery mohou překvapit svou chutí, jemnou a lehkou konzistencí i snadnou přípravou. Stačí vsadit na správnou kombinaci jednotlivých surovin, pohrát si s kořením i s jejich pečením. Pečené karbanátky...