Kategorie - Recepty s arašídovým máslem

Arašídové máslo má i přes vyšší obsah (zdravých!) tuků přímo zázračné účinky na náš organismus. V malém množství si ho můžou dopřát i ty, kteří shazují kila nebo si chtějí udržet váhu. Arašídy jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitaminu E, B1, B3, koenzymu Q10, kyseliny listové, hořčíku, fosforu a bílkovin.

Nerozpustná vláknina v arašídech působí preventivně proti zácpě a hemoroidům. Navíc snižuje hladinu cholesterolu i cukru v krvi. Pravidelnou konzumací arašídového másla posílíme nervovou soustavu, srdce a zubní sklovinu.

V obchodech hledejte arašídové máslo bez přidaného cukru a nadbytku soli. Chutnat vám bude na pečivu, rýžových chlebíčcích, s banánem i jako doplněk ranní kaše.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša

Řezy patří k oblíbeným moučníkům hodícím se pro slavnostní i běžné příležitosti. O recept na jedny výjimečně lahodné se s vámi rádi podělíme. Tvaroh ani jablka v nich ale nehledejte. Jde o jinou parádu, a...