Kategorie - Recepty s ananasem

Čerstvý ananas oplývá vitaminy C, B1, B6 a kyselinou listovou. Obsahuje také hořčík, měď, draslík, mangan, železo, kyselinu citrónovou a jablečnou. Velmi podstatnou složkou ananasu je bromelain.

Enzymu bromelain pomáhá štěpit bílkoviny a podporuje trávení. Ananas je proto ideální svačinkou po masitém jídle. A to i pro ty, kdo mají potíže se žaludkem a se střevy. Recepty z čerstvého ananasu oceníte také při nadváze či obezitě. Ne nadarmo je toto ovoce součástí redukčních diet. Tlumí chutě na sladké, rychle zasytí a má jen 227 kJ na 100 g váhy.

Mangan v ananasu podporuje mužské i ženské pohlavní ústrojí. Doporučuje se proto při potížích s otěhotněním. Čerstvá ananasová šťáva posiluje imunitu a čistí ledviny i močový měchýř.

Sladký ananas si vychutnáte nejlépe syrový. Přidat ho můžete do dezertů, ovocného salátu či ranní kaše, odšťavnit ho nebo z něj umixovat osvěžující a výživné smoothie.

Přečtěte si více v našem magazínu: