Léto je skoro synonymem grilování. A lehké ryby se na gril báječně hodí. Nechcete-li celou rybu, ideální jsou filety s kůží. Maso se díky ní nerozpadne a zůstane šťavnaté.
Grilovaný filet ze pstruha s avokádovo-mangovou salsou
Ingredience:
- 2 filety z duhového pstruha
- 150 g zralého manga
- 150 g avokáda „ready to eat“
- Olivový olej
- Sůl, nejlépe himalájská, ale stačí i mořská
- Čerstvě mletý pepř
- Hrst čerstvé máty
- Kmín
Doporučujeme
Postup:
- Filety ze pstruha omyjte a osušte.
- Filety osolte z obou stran.
- Opepřete a okmínujte z té strany, kde není kůže.
- Rozehřejte gril.
- Potřete mřížky lehce tukem, aby se filety nepřipékaly.
- Filety dejte na gril kůží dolů. Ve chvíli, kdy začnou okraje ryby bělat, filet otočte a grilujte z druhé strany.
- Mezitím nachystejte salsu – mango zbavte slupky, odkrojte dužinu kolem pecky a nakrájejte ji nadrobno.
- Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, vydlábněte dužinu a taky ji nakrájejte nadrobno.
- Mátu nasekejte nadrobno.
- Mango, avokádo i mátu dejte do misky, přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
Počet porcí: 2
Hotové filety podávejte se salsou a s čerstvou bagetou či plátky pečených brambor.
Podívejte se i na naše další zdravé recepty z avokáda.
Přejeme dobrou chuť!