BezHladovění.cz

RECEPT: Grilovaný pstruh s avokádovo-mangovou salsou

Léto je skoro synonymem grilování. A lehké ryby se na gril báječně hodí. Nechcete-li celou rybu, ideální jsou filety s kůží. Maso se díky ní nerozpadne a zůstane šťavnaté.

Grilovaný filet ze pstruha s avokádovo-mangovou salsou

Ingredience:

  • 2 filety z duhového pstruha
  • 150 g zralého manga
  • 150 g avokáda „ready to eat“
  • Olivový olej
  • Sůl, nejlépe himalájská, ale stačí i mořs
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst čerstvé máty
  • Kmín
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Filety ze pstruha omyjte a osušte.
  2. Filety osolte z obou stran.
  3. Opepřete a okmínujte z té strany, kde není kůže.
  4. Rozehřejte gril.
  5. Potřete mřížky lehce tukem, aby se filety nepřipékaly.
  6. Filety dejte na gril kůží dolů. Ve chvíli, kdy začnou okraje ryby bělat, filet otočte a grilujte z druhé strany.
  7. Mezitím nachystejte salsu – mango zbavte slupky, odkrojte dužinu kolem pecky a nakrájejte ji nadrobno.
  8. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, vydlábněte dužinu a taky ji nakrájejte nadrobno.
  9. Mátu nasekejte nadrobno.
  10. Mango, avokádo i mátu dejte do misky, přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Počet porcí: 2

Hotové filety podávejte se salsou a s čerstvou bagetou či plátky pečených brambor.

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z avokáda.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend