Print Options:

Zeleninový Boršč

Množství1 porce

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 bobkové listy
 ocet dle chuti
 sůl
 pepř
 trocha rostlinného oleje
 2 l vody
1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.