Print Options:

Zapečené plněné žampiony s masovým ragú

Množství2 porceČas přípravy30 minutČas vaření20 minutCelkový čas50 minut

 400 g žampionů
 1 banánová šalotka nebo menší cibule
 1-2 lžíce olivového oleje
 1 středně velká mrkev
 200 g hovězího mletého masa
 3 lžičky rajského protlaku
 300 g drcených rajčat
 1/2 lžičky mletého římského kmínu
 1 nebo 2 menší bobkové listy
 1 stroužek česneku
 pár snítek tymiánu
 větvička bazalky
 sůl
 pepř
 zakysaná smetana k podávání
1

Šalotku nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli restujte dozlatova.

3

Mrkev nakrájejte na jemné kostičky a přidejte k cibuli.

4

Za občasného míchání opékejte další dvě minuty.

5

Přidejte maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

6

Přidejte protlak a zarestujte.

7

Zalijte drcenými rajčaty a trochou vody (bude stačit 0,5 až 1 deci).

8

Přidejte koření a bylinky, osolte a opepřete a za občasného míchání duste asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

9

Žampiony zbavte nožiček a oloupejte.

10

Naplňte ragú a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

11

Pečte při 190 °C 20 minut.

12

Podávejte se zakysanou smetanou.

Nutrition Facts

porce 0