Těstoviny v rajčatové marinádě s cizrnou

Na marinovaná rajčátka
 250 g cherry rajčátek
 3 lžíce olivového oleje
 1 stroužek česneku
 2 hrsti bazalky / baby špenátu
 sůl
 pepř
Na cizrnovou posypku
 ½ hrnku uvařené cizrny
 1 lžíce olivového oleje
 ¼ hrnku mandlových plátků
 2 lžíce lahůdkového droždí
 ½ lžičky citrónové kůry
 sůl
 pepř
 + 200–300 g libovolných těstovin

1

Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.

2

Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.

5

Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.

6

Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.

7

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

8

Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.