Print Options:

Studené gazpacho z melounu

Množství2 porce

 250 g melounu cantaloupe
 125 g zralých cherry rajčat
 100 g žluté papriky
 100 g salátové okurky
 hrst čerstvé bazalky
 hrst čerstvé petrželky
 1 stroužek česneku
 1 malá cibule
 sůl
 pepř
 extra panenský olivový olej
 šťáva z 1/2 citrónu
1

Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.

2

Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.

3

Vše nakrájejte na menší kousky.

4

Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.

5

Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.

6

Vše rozmixujte dohladka.

7

Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.

8

Dejte vychladit do lednice.

9

Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Nutrition Facts

porce 0