Print Options:

Salát s quinoou, špenátem a dýní

Množství4 porce

Na salát
 250 g červené quinoy
 ½ menší dýně Hokkaido
 250 g cherry rajčátek
 250 g žampionů
 1 kořen petržele
 kvalitní olivový olej
 sůl
 hrst čerstvého špenátu
 hrst čerstvého polníčku
Na zálivku
 4 polévkové lžíce olivového oleje
 2 kávové lžičky hrubozrnné hořčice
 2 lžičky medu
1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka a půlku nakrájejte na kousky.

3

Cherry rajčátka a žampiony nakrájejte na půlky.

4

Petržel očistěte a nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka.

5

Všechnu zeleninu dejte do zapékací mísy, osolte ji a přilijte trochu olivového oleje.

6

Zeleninu dejte péct na 30 minut do trouby.

7

Mezitím uvařte quinou v osolené vodě podle návodu.

8

Uvařenou quinou smíchejte s pečenou zeleninou.

9

Podle chuti dosolte či přilijte olivový olej.

10

Špenát i polníček důkladně operte.

11

Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí.

12

Zálivku smíchejte vidličkou se špenátem a polníčkem.

Nutrition Facts

porce 4