Nechcete se vzdát vánočního cukroví ani nabrat usilovně shozená kila zpět? Upečte si perníčky s menším množstvím kalorií, které na chuti a vůni těžko rozeznáte od těch klasických. Vánoční perníčky ve zdravější verzi...
Kategorie - Recepty se špaldovou moukou
Špaldová mouka se vyrábí pomletím nešlechtěné pšenice špaldy. Obsahuje spoustu zdravé vlákniny, vitaminy A, C, D, E, komplex vitaminů B, hořčík, zinek, železo a trávicí enzymy.
Potraviny ze špaldové mouky mají vysokou sytící schopnost a účinně upravují trávení. Špaldová mouka dokáže snížit cholesterol, vyživuje klouby, kosti, vlasy, pokožku i nehty a působí jako prevence kardiovaskulárních chorob a některých druhů rakoviny. Po konzumaci špaldy nehrozí prudké výkyvy hladiny cukru v krvi, a proto se jí nemusí bát ani diabetici.
Špaldová mouka je skvělá k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušet můžete špaldové pečivo, koláč, palačinky, lívance nebo třeba domácí těstoviny. Vhodná je také do sušenek nebo zdravého vánočního cukroví.