BezHladovění.cz

RECEPT: Slaný závin z celozrnného těsta se špenátem

Čekáte návštěvu a rádi byste ji ohromili něčím slaným, zdravým, chutným a na přípravu snadným? Pak špenátový závin jako dobrý nápad jeví se, po domácku připravený sklidí úspěch také u těch, kteří špenát běžně...

Kategorie - Recepty s tofu

Tofu se vyrábí srážením sójového mléka a je velmi oblíbené mezi vegetariány, vegany a příznivci zdravého stravování. Je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, aminokyselin, sacharidů, tuků, esenciálních mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Nachází se v něm množství fosforu, manganu, selenu, mědi, vápníku, hořčíku, zinku, železa a vitaminu B1.

Působí preventivně proti cukrovce, srdečním a nádorovým onemocněním. Díky isoflavonoidům je ideální potravinou při hubnutí. Tyto látky mají navíc pozitivní účinky na funkci mozku a zlepšení paměti. Dále snižuje riziko řídnutí kostí, zvyšuje pružnost pokožky a zmírňuje projevy stárnutí.

V obchodech seženete tofu natural, uzené a také s přídavkem zelených bylinek, česneku nebo chilli. Slouží jako perfektní náhražka masa, takže ho můžete použít k těstovinám, do zeleninových směsí nebo rizota. Chutnat vám budou i různé pomazánky, veganský cheesecake a náhražka míchaných vajíček neboli tofu scrumble.

Přečtěte si více v našem magazínu: