BezHladovění.cz

Nejlepší recepty na čínu podle českých blogerů a kuchařů

Česká „čína“ je na hony vzdálená té originální. Přesto patří mezi nejoblíbenější jídla české kuchyně. Socialistickou verzi plnou solamylu, worcesteru a podřadné sójové omáčky nahrazují kvalitní suroviny, které...

Kategorie - Recepty s tofu

Tofu se vyrábí srážením sójového mléka a je velmi oblíbené mezi vegetariány, vegany a příznivci zdravého stravování. Je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, aminokyselin, sacharidů, tuků, esenciálních mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Nachází se v něm množství fosforu, manganu, selenu, mědi, vápníku, hořčíku, zinku, železa a vitaminu B1.

Působí preventivně proti cukrovce, srdečním a nádorovým onemocněním. Díky isoflavonoidům je ideální potravinou při hubnutí. Tyto látky mají navíc pozitivní účinky na funkci mozku a zlepšení paměti. Dále snižuje riziko řídnutí kostí, zvyšuje pružnost pokožky a zmírňuje projevy stárnutí.

V obchodech seženete tofu natural, uzené a také s přídavkem zelených bylinek, česneku nebo chilli. Slouží jako perfektní náhražka masa, takže ho můžete použít k těstovinám, do zeleninových směsí nebo rizota. Chutnat vám budou i různé pomazánky, veganský cheesecake a náhražka míchaných vajíček neboli tofu scrumble.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Cuketový koláč s tofu

Užívejte si léto plnými doušky, a to třeba s naším cuketovým koláčem. Díky listovému těstu jej upečete raz dva. Vychutnat si ho můžete k obědu, odpolední svačině či večeři, v teplé či studené podobě. Slaný cuketový...