BezHladovění.cz

RECEPT: Zapečená brokolice s jáhly a tempehem

Jáhly patří do jídelníčku nejen našich předků. Pravidelně by se měly objevovat na talíři všech zdravě se stravujících jedinců, sportovců, dětí i seniorů. V kombinaci s brokolicí a dalšími druhy...

Kategorie - Recepty s tempehem

Tempeh je chutný sójový výrobek vznikající fermentací sójových bobů. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vitaminů, minerálů, aminokyselin, omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Velmi ceněný je zejména pro vysoký obsah vitaminu B12, draslíku, hořčíku, fosforu, mědi, manganu, vápníku, zinku, sodíku a železa.

Podporuje trávení, zrychluje metabolismus a pomáhá při hubnutí. Obsažené látky normalizují hladinu cukru v krvi, snižují cholesterol, zlepšují stav pleti, nehtů i vlasů a podporují zdraví kloubů. Působí také jako účinná prevence osteoporózy, arteriosklerózy, anémie, zácpy a nádorových onemocnění.

Oblíbenou chuťovku vegetariánů a veganů seženete v obchodech se zdravou výživou i dobře zásobených supermarketech. K dostání je kromě klasického natural také tempeh uzený, smažený či marinovaný. Použít ho můžete do jakéhokoliv receptu místo masa. Skvěle chutná s těstovinami, rýží, bramborovou kaší nebo v polévce. Vyrobit z něj ale můžete i výbornou pomazánku.

Přečtěte si více v našem magazínu: