BezHladovění.cz

RECEPT: Zdravý jablečný závin z celozrnné špaldové mouky

Jablečný štrůdl je nedílnou součástí vánočního menu. Dokonalou tečkou může být i netažený, či připravený z jiného než listového těsta. Například ten náš, z celozrnné mouky, provoněný skořicí a...

Kategorie - Recepty s rozinkami

Rozinky jsou skvělým zdrojem vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Obsahují draslík, hořčík, fosfor, vápník, bór, zinek, železo, vitamin A, C, E a vitaminy skupiny B.

Sušené plody hroznového vína obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům, a oddalují tak proces stárnutí buněk. Díky svému složení jsou ideální pro sportovce a osoby pod vlivem dlouhodobého stresu. Jsou skvělým zdrojem energie, nezatěžují trávení, ozdravují střevní mikroflóru, zlepšují imunitu a mají příznivý vliv na metabolismus.

Při výběru rozinek dejte přednost těm, které neobsahují oxid siřičitý a doma je skladujte v temnu, chladu a suchu. Rozinky jsou ideální do müsli, granoly, kaše a různých moučníků. Dobře chutnají ve sladkém pečivu, jablečném závinu i vánočním cukroví. Pro zpestření je můžete přidat také do slaných jídel. Skvěle si rozumí s kuřecím masem, šafránem a kurkumou.

Přečtěte si více v našem magazínu:

Recepty na zdravé vánoční cukroví

Vánoce už se blíží a s nimi přichází i doba úklidu, nakupování a samozřejmě pečení. Mnoho lidí se Vánoc kvůli všem dobrotám, co přináší, obává, proto zde máme pár receptů na zdravé alternativy vánočního cukroví, které...