Jak si zamilovat zeleninu? Třeba v podobě teplého salátu. Vychutnejte si ho jen tak samotný, či jako přílohu k hlavnímu chodu. Teplé saláty představují skvělou alternativu lehké večeře. Šetří čas i peníze. Pečený...
Kategorie - Recepty s ředkvičkami
Ředkvičky jsou nadupané vitaminem C, kyselinou listovou a vlákninou. Z minerálů jsou v nich nejvíce zastoupené vápník, draslík, fosfor a železo. Obsahují také hodně vody a mohou se pochlubit nízkou energetickou hodnotou.
Hořčičné oleje a silice způsobují štiplavost ředkviček. Zabraňují množení bakterií, podporují střevní peristaltiku a pomáhají při nadýmání, zácpě a průjmu. Jsou ideální svačinkou při nachlazení, protože umí rozpouštět hlen v nosohltanu a díky vitaminu C podporují přirozenou obranyschopnost organismu.
Ředkvičky si vychutnejte jen tak samotné nebo je přidejte do zeleninového salátu. Výborné jsou i jako součást různých pomazánek. Skvělá je kombinace s tvarohem, bílým jogurtem a vajíčkem.