BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin. Ořechové řezy bez lepku...

Kategorie - Recepty s pohankovou moukou

Pohanková mouka má výborné nutriční vlastnosti. Obsahuje kvalitní sacharidy, bílkoviny, vlákninu a hned 18 aminokyselin. Dále vitaminy skupiny B, vitamin C a E, draslík, hořčík, fosfor a vápník.

Neobsahuje lepek a patří k vyhledávaným potravinám celiaků. Díky velmi nízké kalorické hodnotě a dobré sytící schopnosti se doporučuje při hubnutí. Rutin v pohance zvyšuje pružnost cév a pomáhá předcházet žilním problémům. Antioxidanty bojují proti volným radikálům a zpomalují stárnutí buněk. Pokud budete z pohankové mouky vařit pravidelně, podpoříte své srdce, snížíte hladinu cholesterolu v krvi a srovnáte svůj krevní tlak.

Pohanková mouka je ideální k přípravě pečiva, koláčů, buchet a dalších moučníků. Pro lepší vlastnosti ji můžete míchat i s dalšími bezlepkovými moukami. Instantní pohanková mouka se hodí k přípravě ranní kaše a výborně chutná s jablky, skořicí a vlašskými ořechy.

Přečtěte si více v našem magazínu: