BezHladovění.cz

RECEPT: Mrkvovo-jablečné košíčky s vlašskými ořechy

Hledáte recept na zdravý a lehký moučník, na kterém si pochutnáte také třetí nebo čtvrtý den po upečení? Vyzkoušejte mrkvovo-jablečné košíčky s chutí i vůní vlašských ořechů. Splní všechny vaše nároky. Mrkvové...

Kategorie - Recepty s ovesnou moukou

Ovesná mouka je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B, vitaminu E, vlákniny, fosforu, hořčíku, zinku a železa. Oproti jiným moukám má také vysoký obsah bílkovin a zdravých tuků.

Mouka z ovesných vloček je nutričně velmi bohatá a vykazuje příznivý vliv na lidské zdraví. Má protizánětlivé účinky, snižuje krevní tlak, upravuje trávení, zbavuje zácpy, vyrovnává hladinu cholesterolu i cukru v krvi a zlepšuje kvalitu pokožky. Díky vysoké sytící schopnosti je ideální při hubnutí.

Ovesnou mouku si bez problémů vyrobíte sami doma. Stačí pomlít ovesné vločky na prášek a máte hotovo. Těsto z této mouky je křehké a kvůli nízkému obsahu lepku se s ním hůře pracuje. Chuťově jsou ale jídla z ovesné mouky výborná. Hodí se do těsta na pečivo, koláče a sušenky, k přípravě sladkých i slaných kaší i k zahuštění polévek a omáček.

Přečtěte si více v našem magazínu: