BezHladovění.cz

Kategorie - Recepty s olivovým olejem

Olivový olej je základem středomořské kuchyně. Obsahuje zdravé tuky, vitamin E, vitamin A, polyfenoly, antioxidanty, sodík, vápník i draslík.

Naopak neobsahuje cholesterol, a proto je vhodný i pro osoby, které bojují s jeho vyšší hladinou v krvi. Ulevuje při trávicích těžkostech, žaludečních nevolnostech i zácpě. Odstraňuje z těla toxické látky a působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem, rakovině tlustého střeva, prsu, jícnu a žaludku.

Na vaření se hodí běžný olivový olej, pro studenou kuchyni je lepší panenský. Restujte na něm maso i zeleninu, pokapejte jím salát nebo z něj připravte chutný dresink či marinádu. Velkou dobrotou jsou pak špagety aglio e olio s olivovým olejem, česnekem a chilli papričkou.

RECEPT: Rychlý švestkový koláč

Léto se nám přehouplo do druhé poloviny. S ní neodmyslitelně souvisí sezóna švestek. Samozřejmě nejlépe chutnají jen tak, ale takové švestkové knedlíky či buchty také nikoho neurazí. Naopak! Zkuste tento švestkový...

3 recepty ze zeleného chřestu

Chřestová sezóna je stále v plném proudu a receptů není nikdy dost. Než ale s vařením začneme, měli bychom se dozvědět, jak si v obchodě vybrat ty správné potraviny. Není na tom vůbec nic obtížného. Jak vybrat...

3 nejlepší francouzské quiche

Představme si quiche, slaný francouzský koláč, bez kterého by kdejaká česká kavárna již nedala ani ránu. Střední náročnost nás vůbec nemusí odrazovat, protože výsledek stojí za to. Vyzkoušejte naše 3 nejoblíbenější...