BezHladovění.cz

Kategorie - Recepty s olivovým olejem

Olivový olej je základem středomořské kuchyně. Obsahuje zdravé tuky, vitamin E, vitamin A, polyfenoly, antioxidanty, sodík, vápník i draslík.

Naopak neobsahuje cholesterol, a proto je vhodný i pro osoby, které bojují s jeho vyšší hladinou v krvi. Ulevuje při trávicích těžkostech, žaludečních nevolnostech i zácpě. Odstraňuje z těla toxické látky a působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem, rakovině tlustého střeva, prsu, jícnu a žaludku.

Na vaření se hodí běžný olivový olej, pro studenou kuchyni je lepší panenský. Restujte na něm maso i zeleninu, pokapejte jím salát nebo z něj připravte chutný dresink či marinádu. Velkou dobrotou jsou pak špagety aglio e olio s olivovým olejem, česnekem a chilli papričkou.

RECEPT: Slzovka s krevetami a houbami

Slzovka jsou velmi zdravá semena divoké trávy z Asie. Hodí se k detoxikaci organismu, má čisticí účinky, podporuje funkci sleziny a tak dále. Její konzumace se doporučuje i jako prevence a podpůrná léčba nádorů. Zkrátka...