BezHladovění.cz

RECEPT: Tatarák z červené řepy

Zvažujete odlehčení jídelníčku? Pak do něho nezapomeňte zařadit řepný tatarák. Nadupaný vitamíny, minerálními látkami a stopovými prvky zachutná i zarytým „masožroutům“. Řepný tatarák pro odlehčení...

Kategorie - Recepty s olivovým olejem

Olivový olej je základem středomořské kuchyně. Obsahuje zdravé tuky, vitamin E, vitamin A, polyfenoly, antioxidanty, sodík, vápník i draslík.

Naopak neobsahuje cholesterol, a proto je vhodný i pro osoby, které bojují s jeho vyšší hladinou v krvi. Ulevuje při trávicích těžkostech, žaludečních nevolnostech i zácpě. Odstraňuje z těla toxické látky a působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem, rakovině tlustého střeva, prsu, jícnu a žaludku.

Na vaření se hodí běžný olivový olej, pro studenou kuchyni je lepší panenský. Restujte na něm maso i zeleninu, pokapejte jím salát nebo z něj připravte chutný dresink či marinádu. Velkou dobrotou jsou pak špagety aglio e olio s olivovým olejem, česnekem a chilli papričkou.