BezHladovění.cz

Škola vaření: Maki sushi bez masa a přidaného cukru

Pod pojmem sushi si většina lidí představí rýži s kusem syrové ryby. Málokdo ví, že jej jde připravit i v bezmasé, stejně chutné, ale lépe stravitelné, podobě. Zkuste to. Proč jíst bezmasé sushi? Občasná...

Kategorie - Recepty s okurkami

Salátová okurka obsahuje spoustu vody, vitaminů a minerálů. Díky nízké kalorické hodnotě je skvělým pomocníkem při shazování kil. Dodává provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, bór, draslík, fosfor, mangan, síru i vápník.

Lahodná zelenina podporuje činnost jater, je důležitá pro správný vývoj kostí a kloubů, hydratuje pokožku, zlepšuje činnost ledvin a vyplavuje z těla nebezpečné toxiny. Díky hořčíku účinně bojuje proti otokům a svalovým křečím. Čerstvá okurková šťáva se doporučuje při zánětech dásní, působí jako účinná prevence artritidy, zmírňuje bolesti kloubů a upravuje krevní tlak.

Z okurky vytvoříte chutný salát, studenou polévku i jogurtový dip. Často se používá jako příloha k masu, ale můžete ji chroupat i jen tak.