BezHladovění.cz

RECEPT: Okurkový salát s quinoou a sýrem à la ricotta

V létě i po létu je okurkový salát tou nejlepší přílohou k hlavnímu chodu. Vyzkoušejte osvěžující a jednoduchý recept bez cukru, octa a dalších zdraví ne příliš prospěšných ingrediencí. Přílohový salát z...

Kategorie - Recepty s okurkami

Salátová okurka obsahuje spoustu vody, vitaminů a minerálů. Díky nízké kalorické hodnotě je skvělým pomocníkem při shazování kil. Dodává provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, bór, draslík, fosfor, mangan, síru i vápník.

Lahodná zelenina podporuje činnost jater, je důležitá pro správný vývoj kostí a kloubů, hydratuje pokožku, zlepšuje činnost ledvin a vyplavuje z těla nebezpečné toxiny. Díky hořčíku účinně bojuje proti otokům a svalovým křečím. Čerstvá okurková šťáva se doporučuje při zánětech dásní, působí jako účinná prevence artritidy, zmírňuje bolesti kloubů a upravuje krevní tlak.

Z okurky vytvoříte chutný salát, studenou polévku i jogurtový dip. Často se používá jako příloha k masu, ale můžete ji chroupat i jen tak.