BezHladovění.cz

RECEPT: Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou

Inspirací na lehký jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se vařit! Těstoviny s chřestem a...

Kategorie - Recepty s mandlovým mlékem

Mandlové mléko je plné zdraví prospěšných látek. Kromě sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a vody se v něm nachází také vláknina, vitaminy A, D a E, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.

Je skvělé pro osoby s intolerancí laktózy, celiaky, diabetiky, vegetariány i vegany. Nezatěžuje trávení, snižuje cholesterol, zlepšuje kvalitu spánku a udržuje čisté cévy. Dále odkyseluje organismus, zklidňuje nervový systém, pomáhá při hubnutí a vyživuje svalstvo. Pravidelná konzumace působí jako účinná prevence osteoporózy, kardiovaskulárních chorob a cukrovky.

Mandlové mléko má v kuchyni široké využití. Můžete ho přidat do kávy, čaje i smoothie. Zkrátka všude tam, kde byste jinak sáhli po mléku kravském. Dobře chutná v palačinkách, lívancích, kaších i omáčkách.

Přečtěte si více v našem magazínu: