BezHladovění.cz

RECEPT: Bezlepkové švestkové knedlíky se skořicovým mákem

Přemýšlíte, co s letošní nadúrodou švestek? Naplňte jimi knedlíky, které si nejen vaše děti rázem zamilují. Recept na naše oblíbence neobsahuje lepek ani přidaný cukr. Výborné jsou teplé obalené...

Kategorie - Recepty s mákem

Maková semena obsahují množství bílkovin, sacharidů, omega 6 nenasycených mastných kyselin a vápníku. Koncentrace vápníku je v máku dokonce 12× vyšší než v kravském mléku. Dodává i další minerální látky a vitaminy, jako je draslík, fosfor, hořčík, sodík, železo, vitamin B1, B2 a E.

Díky vysokému obsahu vápníku má pojídání makových semínek pozitivní vliv na naše kosti a klouby. Dopřát by si je měly zejména děti, těhotné ženy a senioři. Jsou cenným zdrojem bílkovin pro vegany, kteří si musí proteiny ve své stravě více hlídat. Pomáhají k podpoře imunity, posílení nehtů, vlasů i pleti a jako prevence zánětlivých onemocnění.

Kdo by neznal makové buchty, koláče, makovec nebo makový závin? Kromě těchto dobrot výborně chutná i v kaši nebo pudinku. Louhováním a následným rozmixováním semínek připravíte i báječné makové mléko, vhodné i pro osoby s laktózovou intolerancí a alergií na mléko.