BezHladovění.cz

Nejlepší recepty na čínu podle českých blogerů a kuchařů

Česká „čína“ je na hony vzdálená té originální. Přesto patří mezi nejoblíbenější jídla české kuchyně. Socialistickou verzi plnou solamylu, worcesteru a podřadné sójové omáčky nahrazují kvalitní suroviny, které...

Kategorie - Recepty s kuřecím masem

Kuřecí maso je plné bílkovin, má nízký obsah tuku a je zásobárnou vitaminů B3 a B6, selenu a fosforu. Kuře je skvělým pomocníkem při hubnutí i nabírání svalové hmoty. Velkou výhodou je také jeho dobrá stravitelnost.

Dodá tělu dostatek proteinů, podpoří zdraví kostí a zubů a ochrání před zánětlivými procesy. Díky obsahu niacinu a vitaminu B6 budete mít i více energie. Selen podpoří imunitní systém, ochrání tělo před stresem a navíc působí jako prevence rakoviny.

Při hubnutí se doporučují zejména kuřecí prsa bez kůže. Někteří však nedají dopustit na stehna či křídla. Kuře chutná na mnoho způsobů. Je jen na vás, zda ho budete péct, vařit, dusit nebo restovat. K nejoblíbenějším zdravým pokrmům patří pečené kuře, kuřecí roláda a silný kuřecí vývar.