BezHladovění.cz

RECEPT: Podzimní mrkvová pomazánka s jáhly

Další z podzimních receptů je tu! Máte doma svazek mrkví a nevíte, co s nimi? Připravte z nich pomazánku. Do základu použijte jáhly místo sýru nebo klasického tvarohu. Překvapí chutí, krémovou texturou i...

Kategorie - Recepty s kešu

Ořechy kešu jsou skvělým zdrojem kyseliny listové, vitaminů skupiny B, omega-3 a omega-6 polynenasycených mastných kyselin, fosforu, hořčíku, manganu, mědi, zinku a železa.

Upravují hladinu cholesterolu v krvi a zahánějí chudokrevnost. Působí pozitivně na nervovou soustavu, zlepšují kvalitu pokožky, nehtů a vlasů, snižují krevní tlak, prospívají srdci a cévám a pomáhají odstraňovat zácpu. Vysoký obsah hořčíku snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, bojuje proti svalovým křečím a podporuje celkovou imunitu.

Kešu ořechy jsou skvělé jako malá svačinka mezi jídly. Zpestří domácí müsli, kaši, rizoto nebo třeba salát. Často se používají v asijských receptech. Výborně si rozumí s kuřecím masem a zeleninou.

Přečtěte si více v našem magazínu: