BezHladovění.cz

RECEPT: Pečená hlíva ústřičná na bramborové kaši s petrželí

Hlíva ústřičná na zdravý talíř rozhodně patří, a to nejen v období podzimu. Obsahuje řadu vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, vlákniny i bílkovin. Kromě svých blahodárných účinků na lidské...

Kategorie - Recepty s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná obsahuje betaglukany, vitaminy B, C, D, K, bílkoviny, steroly, enzymy a mastné kyseliny. Ze stopových prvků chrom, selen, draslík, fosfor, měď, zinek, sodík, železo a jód. Nachází se v ní i spousta vlákniny důležité pro správné trávení.

Hlíva ústřičná má na tělo přímo zázračný vliv. Celkově posiluje, zlepšuje fyzickou i psychickou kondici, urychluje regeneraci, odstraňuje trávicí potíže, snižuje vysokou hladinu cholesterolu a zpomaluje proces stárnutí. Navíc má detoxikační schopnosti a ulevuje při alergiích, kožních onemocněních, infekcích a zánětech. Oceníte ji i při rekonvalescenci a v pooperačním období.

Mezi nejoblíbenější recepty patří bezpochyby hlívové rizoto a guláš z hlívy ústřičné. Velmi chutné jsou i různé polévky, omáčky a zeleninové či masové směsi.

3 recepty z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná nejenom skvěle chutná, ale má i řadu blahodárných účinků na lidský organismus. Ne nadarmo ji řada odborníků považuje za superpotravinu. Hlíva ústřičná obsahuje mnoho nutričně hodnotných látek, které...