BezHladovění.cz

Nejlepší recepty na čínu podle českých blogerů a kuchařů

Česká „čína“ je na hony vzdálená té originální. Přesto patří mezi nejoblíbenější jídla české kuchyně. Socialistickou verzi plnou solamylu, worcesteru a podřadné sójové omáčky nahrazují kvalitní suroviny, které...

Kategorie - Recepty s chilli

Chilli papričky neboli feferonky patří k nejoblíbenějším druhům koření. Obsahují množství vitaminu C, karotenoidy a také vitaminů skupiny B. Dále řadu minerálních látek, jako je draslík, hořčík, mangan a železo.

Pojídání chilli papriček podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení. Chilli papričky zlepšují celkovou odolnost organismu, snižují cholesterol i hladinu cukru v krvi, pomáhají při hubnutí a působí proti zánětům.

Čerstvé i sušené chilli je neodmyslitelnou součástí mexické a thajské kuchyně. Pálivé i sladké odrůdy se používají do omáček, chutney, dresinků, na dochucení ryb, drůbeže a pečiva. Čerstvé chilli papričky se také nakládají do sladkokyselého nálevu, který lehce stáhne ostrost a prodlouží jejich trvanlivost.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Čočková polévka na egyptský způsob

Nestihli jste novoroční čočkovou, a nepojistili si tak peníze na celý rok? Nevadí. Zdraví je stejně přednější. Odborníci radí aspoň 2 porce luštěnin týdně. Napravte ztrátu třeba báječným receptem na čočkovou polévku od...