Recepty s červenou řepou

Recepty s červenou řepou

Červená řepa je bohatá na hořčík, měď, železo, mangan, jód, fluor, lithium, kobalt a další vzácné stopové prvky. Z vitaminů obsahuje hodně „céčka“ a vitaminy skupiny B.

Červenou řepu přizvěte do jídelníčku hlavně na podzim a v zimě, kdy perfektně zocelí imunitu. Na jaře zase pomůže s detoxikací organismu. Prospěje také při rekonvalescenci po nemoci, zabrání anémii, povzbudí činnost žaludku a tvorbu žluči, zbaví tělo jedovatých látek, odstraní zácpu a dodá zdravý lesk vlasům. Snižuje také krevní tlak, zpomaluje proces stárnutí, povzbuzuje k lepším sportovním výkonům a podporuje činnost jater.

Řepu si dopřávejte syrovou ve formě šťávy, carpaccia či salátu, nebo ji tepelně upravte. Skvěle chutná pečená červená řepa v kombinaci s kozím sýrem nebo octem balsamico. Oblíbená je i v polévce boršč nebo jako příloha k masu. Hodí se také na pomazánku, rizoto nebo oblíbený hummus.

Nejnovější recepty