BezHladovění.cz

RECEPT: Fazolové ragú se zapečenou dýňovo-batátovou kaší

Pečená bramborová kaše je lahůdkou sama o sobě. A co teprve ta z batátů! V kombinaci s pikantním fazolovým ragú, čerstvým koriandrem a jemně nasládlou dýní vytváří dokonalou souhru kontrastů i...

Kategorie - Recepty s batáty

Batáty neboli sladké brambory jsou chuťově výborné. Pyšní se ukázkovým složením pro zdravou stravu včetně redukční diety. Mají vysoký obsah antioxidantů, vitaminu C, provitaminu A, železa, vápníku, draslíku, přírodních cukrů a bílkovin.

Batáty v jídelníčku zajistí účinnou prevenci před srdečně-cévními onemocněními, artrózou, rakovinou, astmatem či depresemi. Dále pomáhají stabilizovat hladinu cukru v krvi, čistí játra a ledviny a posilují celkovou obranyschopnost.

Batáty upravujte stejně jako brambory. Chutnají skvěle jako příloha k masu či zelenině, pečené v troubě i ve formě kaše či polévky.