Print Options:

Pohanka s houbami, špenátem a parmazánem

Množství4 porce

 375 g pohanky
 50 g sušených hub
 125 g hnědých žampionů
 100 g čerstvého listového špenátu
 80 g parmazánu
 1 cibule
 1 dcl bílého vína
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku
 olivový olej
 sůl
1

Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.

3

Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.

4

Žampiony nakrájejte na čtvrtky.

5

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.

6

Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.

7

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.

8

Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.

9

Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.

10

Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.

11

Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.

12

Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.

13

Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.

14

Ihned podávejte.

Nutrition Facts

porce 0