Print Options:

Pečená zelenina s balzamikovým přelivem

Množství2 porce

Na zeleninu
 3 mrkve
 3 petržele
 1 cibule
 ½ košťálu brokolice
 jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)
Na přeliv
 2 lžíce olivového oleje
 sůl
 pepř
 větvička čerstvého rozmarýnu (příp. sušeného)
 2 lžíce javorového sirupu
 5 lžic balzamikového octa
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.

3

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

4

Vše přendáme do velké mísy.

5

V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.

6

Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.

7

Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

9

Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Nutrition Facts

porce 0