Print Options:

Fit Pečená hlíva na bramborové kaši

Množství4 porceCelkový čas45 minut

 600 g hlívy ústřičné
 300 g brambor
 300 g petržele
 1 červená cibule
 3 stroužky česneku
 hrst sušených bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn)
 ½ lžičky římského kmínu
 špetka himalájské soli
 špetka pepře
1

Hlívu očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte, brambory a petržel oškrábejte.

3

Do zapékací misky vložte hlívu, cibuli a stroužky česneku, vše posypte bylinkami, kmínem a podlijte trochou vody.

4

Misku přiklopte a pečte cca 30–35 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

5

Mezitím si uvařte brambory spolu s petrželí.

6

Po uvaření je osolte, opepřete a rozmixujte do kašovité konzistence.

7

Kaši servírujte na talíř a na její navrch poklaďte kousky upečené hlívy přelité šťávou z výpeku.

Nutrition Facts

porce 0