Print Options:

Originální thajské kari

Množství4 porce

 500 g kuřecích prsou
 250 g žampionů
 1 plechovka kokosového mléka
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 100 ml kuřecího vývaru
 3 jarní cibulky
 1 červená paprika
 2 mrkve
 1 malá plechovka bambusových výhonků
 3 stonky citrónové trávy
 chilli papričky (množství a stupeň pálivosti záleží na vaší chuti)
 čerstvý koriandr
 čerstvý zázvor o velikosti palce
 1 lžíce třtinového cukru
 pár kapek citrónové šťávy
 3 lžíce kari koření
 sůl
 mletý barevný pepř
1

V pánvi WOK rozehřejeme lžíci rostlinného oleje a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část jarní cibulky.

2

Do hrnce s vodou dáme vařit jasmínovou rýži.

3

Z citrónové trávy oloupeme vrchní slupku. Stonky pokrájíme na menší kousky a uděláme v nich nožem malé zářezy. Díky nim se veškerá vůně z citrónové trávy dostane do jídla.

4

Jakmile cibulka ve WOKu lehce změkne, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhaný zázvor, citrónovou trávu, mletý barevný pepř a chilli papričku nakrájenou nadrobno.

5

Směs zasypeme 2 lžícemi kari koření, trochu osolíme a společně orestujeme.

6

Po 5 minutách přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku a na plátky nakrájenou mrkev.

7

Zalijeme 100 ml kuřecího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut.

8

Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a bambusové výhonky, ze kterých předem slijeme veškerou tekutinu. Opět přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 10 minut.

9

Přidáme lžíci třtinového cukru, pár kapek citrónové šťávy, zbytek kari koření a jednu plechovku kokosového mléka. Pečlivě promícháme a necháme ještě 5 minut probublávat.

10

Ke konci vaření přidáme nadrobno pokrájenou zelenou část jarní cibulky a nasekaný čerstvý koriandr.

Nutrition Facts

porce 0