Print Options:

Teplý salát s cizrnou, rýží a pečeným květákem

Množství2 porceČas přípravy10 hodinČas vaření2 hodinCelkový čas12 hodin

 ½ hrnku rýže basmati
 1 hrnek cizrny
 ½ hlavy květáku
 1 větší hrst sušených rajčat
 1 vetší hrst salátových listů
 1 lžička římského kmínu
 1 lžíce avokádového oleje
 špetka himalájské soli
 špetka barevného pepře
 pár snítek koriandru
1

Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.

2

Rýži uvařte zvlášť dle návodu.

3

Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.

4

Rajčata pokrájejte na malé kousky.

5

Koriandr nasekejte nadrobno.

6

Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.

7

Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Nutrition Facts

porce 0