Print Options:

Masové kuličky zapečené s rajčatovými těstovinami

Množství4 porceČas přípravy30 minutČas vaření30 minutCelkový čas1 hodina

Na masové kuličky
 400 g mletého krůtího masa
 1/2 lžičky sušeného tymiánu
 1/2 mletého římského kmínu
 1/4 lžičky sušeného česneku
 sůl
Na omáčku
 2 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 2 středně velké mrkve
 150 g cukety
 1-2 stroužky česneku
 1 dl bílého vína
 800 g drcených rajčat v plechovce
 1,5 dl zeleninového vývaru
 2 bobkové listy
 sůl
 čerstvě mletý pepř
 1 lžíce najemno pokrájených bylinek (bazalka, oregano, tymián)
Na dokončení
 400 g těstovin
 300 g zakysané smetany
 120 g mozzarelly
1

Krůtí maso promíchejte s bylinkami, česnekem a solí.

2

Tvarujte kuličky o průměru cca padesátikoruny. Maso by mělo vyjít na 18–20 kuliček.

3

V širokém hrnci rozehřejte olej.

4

Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova.

5

Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka.

6

Přidejte do hrnce mrkev a míchejte asi dvě minuty na mírném ohni.

7

Pak přidejte cuketu s rozdrceným česnekem a asi minutu promíchávejte.

8

Podlijte vínem, rajčaty a vývarem.

9

Přidejte bobkový list, osolte a opepřete a přiveďte k varu.

10

Do hrnce opatrně vložte krůtí kuličky jednu po druhé vedle sebe, abyste je nepomačkali. Nemíchejte.

11

Přiklopte a nechte alespoň 5 minut vařit, než omáčku zamícháte.

12

Vařte na středním plameni 20 minut.

13

Nakonec přimíchejte čerstvé bylinky.

14

Těstoviny uvařte doměkka. Sceďte a promíchejte s omáčkou.

15

Směs rozprostřete do zapékací mísy. Pokapejte zakysanou smetanou a rozdrobte navrch mozzarellu.

16

Pečte při 180 °C 30 minut.

Nutrition Facts

porce 0