Print Options:

Čočkový salát s pečenou mrkví

Množství2 porce

Na salát
 ½ hrnku červené čočky
 3 středně velké mrkve
 špetka skořice
 špetka kurkumy
 špetka římského kmínu
 sůl
 pepř
 1 stroužek česneku
 1 lžíce olivového oleje
Na zálivku
 1 lžíce tahini pasty
 šťáva z 1 limetky
 1 lžička javorového sirupu
 špetka soli
 špetka pepře
Na dokončení
 hrst sušených nesířených meruněk
 hrst pekanových ořechů
 100 g rukoly
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou, není třeba ji máčet.

3

Vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka (cca 15 min.) Scedíme.

4

Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

5

Dochutíme skořicí, kurkumou, římským kmínem, solí, pepřem, česnekem a olivovým olejem.

6

Mrkvovou směs důkladně promícháme, rozprostřeme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.

7

Mezitím si připravíme zálivku. Prošleháme tahini pastu s limetkovou šťávou, javorovým sirupem, solí a pepřem.

8

Rukolu omyjeme a pomocí odstředivky na salát osušíme.

9

Pak už jen promícháme se zálivkou, pečenou mrkví, posypeme nasekanými meruňkami, oříšky a podáváme.

Nutrition Facts

porce 0