Print Options:

Lehké chilli con carne s čokoládou

Množství4 porce

 400 g mletého hovězího masa
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 400 g konzervovaných rajčat
 400 g sterilovaných máslových fazolí
 400 g sterilovaných červených fazolí
 400 g sterilované kukuřice
 100 ml rajského protlaku
 2 lžičky soli
 ½ lžičky mletého barevného pepře
 2 lžičky sladké papriky
 1 lžička pálivé papriky
 1 lžička uzené papriky
 2 lžičky sušeného chilli
 kostička kvalitní hořké čokolády
1

Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.

2

Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.

3

Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.

4

K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.

5

Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.

6

Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.

7

Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.

8

Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.

Nutrition Facts

porce 0