Print Options:

Lehká bramboračka s houbami

Množství4 porce

 1 lžíce olivového oleje
 1 šalotka
 500 g brambor
 1 l zeleninového vývaru
 100 – 200 ml rostlinné smetany
 sůl
 pepř
 muškátový oříšek
 1 hrnek hříbků
 čerstvý rozmarýn
 tymián
1

Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.

6

Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.

7

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.

8

Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.

9

Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.

10

Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.

Nutrition Facts

porce 0