Print Options:

Koláče s angreštem

Množství

Na těsto
 125 ml rostlinného mléka
 1 lžička kokosového cukru
 ½ kostky droždí
 2 lžíce ořechového oleje
 250-30 g celozrnné špaldové mouky
 špetka soli
Na náplň
 čerstvý angrešt
Na drobenku
 50 g celozrnné špaldové mouky
 2 lžíce kokosového cukru
 2 lžíce ořechového oleje
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Začneme přípravou kvásku. Nadrobíme jej do misky, zasypeme cukrem, zalijeme částí teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a necháme vzejít na teplém místě.

3

V míse smícháme špaldovou mouku se špetkou soli, olejem, zbytkem mléka a kváskem.

4

Vypracujeme těsto, které promneme ještě pomocí rukou.

5

Těsto necháme alespoň hodinu kynout.

6

Mezitím omyjeme angrešt a zbavíme jej stopek.

7

Na drobenku pomocí rukou zpracujeme špaldovou mouku s kokosovým cukrem a ořechovým olejem.

8

Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, naplníme angreštem, posypeme drobenkou.

9

Okraje potřeme rostlinným mlékem a dáme péct zhruba na 20 minut.

10

Konzumujeme co nejdříve.

Nutrition Facts

porce 0