Print Options:

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Množství2 porce

 1 hrnek jáhel
 2 hrnky vody
 cuketa
 lilek
 mrkev
 cherry rajčátka
 olivový olej
 sůl
 pepř
 oregano
 bazalka
1

Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.

2

Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.

4

Stáhneme z plotny a scedíme.

5

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.

6

Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.

7

Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

8

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

9

Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

Nutrition Facts

porce 0