Print Options:

Jáhlová kaše na sladko s kokosem

Množství2 porce

Na kaši
 ½ hrnku jáhel v suchém stavu
 1 hrnek vody
 1 hrnek kokosového mléka
 1 lžička kokosového oleje
 1 lžička vanilkového extraktu
 1 lžíce javorového sirupu
Na karamelizovaný kokos
 ½ hrnku kokosových chipsů
 ¼ hrnku mandlových plátků
 1 lžíce kokosového cukru
 1 lžička skořice
 špetka soli
 1 lžíce kokosového oleje
1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

2

Kokosové chipsy promícháme s mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí a špetkou soli.

3

Zakapeme roztopeným kokosovým olejem, opět důkladně promícháme a dáme péct zhruba na 10–15 minut.

4

Jáhly v suchém stavu rozmixujeme ve výkonném mixéru na moučku. Tento krok můžeme vynechat, ale získáme tak mnohem jemnější a lahodnější kaši.

5

Kokosové mléko s vodou nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový olej, vanilkový extrakt, javorový sirup a přivedeme k varu.

6

Přisypeme jáhly a za neustálého míchání vaříme zhruba 15 minut.

7

Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.

8

Kaši odstavíme z plotny, rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovaným kokosem, zakápneme javorovým sirupem a ihned podáváme.

Nutrition Facts

porce 0