Print Options:

Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem

MnožstvíCelkový čas50 minut

 3 hrnky bezlepkové mouky, např. pohankové
 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ¾ hrnku řepkového oleje
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 špetka himalájské soli
1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Nutrition Facts

porce 0