Print Options:

Hřejivý masala kotlík s fazolemi a zeleninou

Množství2 porceCelkový čas25 minut

 100 g hnědé basmati rýže
 1 hrnek uvařených červených fazolí
 ½ bílé cibule
 2 menší stroužky česneku
 2 menší mrkve
 2 stonky řapíkatého celeru
 ½ lžičky Garam Masala koření
 ½ lžičky mleté kurkumy
 200 ml kokosového mléka
 1 lžíce kokosového oleje
 špetka himalájské soli
 petrželka kudrlinka
1

Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Česnek oloupejte a utřete.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

5

Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.

6

V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.

7

Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.

8

K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.

9

Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Nutrition Facts

porce 0