Print Options:

Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Množství4 porce

 200 g zeleného hrášku
 50 g baby špenátu
 50 g kadeřávku
 1–1,5 l zeleninového vývaru
 velká brambora
 lžíce olivového oleje
 šalotka
 hrst pažitky
 sůl
 bílý pepř
 muškátový oříšek
 lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu
1

Uvaříme si zeleninový vývar.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.

6

Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.

7

Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.

8

Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.

9

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.

10

Před podáváním ještě prohřejeme.

11

Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

Nutrition Facts

porce 0