Gratinované brambory se šalotkou a lesními houbami

 6 středně velkých brambor
 6 šalotek
 hrst sušených lesních hub
 rostlinná smetana na vaření
 černý pepř
 himalájská sůl
 směs sušeného koření (bazalka, tymián, rozmarýn, saturejka, majoránka, šalvěj)

1

Houby alespoň na 2 hodiny namočte, poté dejte na 10-15 minut vařit.

2

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky.

3

Šalotku oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Brambory, šalotku, houby a koření navrstvěte do zapékací misky.

5

Nakonec vše zalijte smetanou, přikryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 na cca 35 minut.

6

Po 35 minutách alobal sundejte a brambory dopékejte dalších 15 minut.