Print Options:

Glazovaný losos s mátou, pečenou dýní a batáty

Množství2 porce

 200 g čerstvého lososa
 150 g bílých batátů
 470 g dýně Hokkaido
 2 polévkové lžíce olivového oleje
 sůl
 chilli koření
 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
 1 polévková lžíce balsamikového krému
 1 polévková lžíce třtinového cukru
 hrst čerstvé máty
1

Rozpalte troubu na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte a nakrájejte je na kolečka.

3

Dýni důkladně omyjte a pokrájejte ji na kousky.

4

Batáty a dýni přendejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a chilli koření a promíchejte.

5

V misce smíchejte hořčici, balsamikový krém, cukr a špetku soli.

6

Filet lososa omyjte a obalte jej v marinádě.

7

Lososa přendejte do zapékací mísy na batáty a dýni a dejte do trouby péct na 30 minut.

8

Mátu nasekejte nadrobno.

9

Ihned po upečení podávejte a na filet lososa položte nasekanou mátu.

Nutrition Facts

porce 0