Print Options:

Francouzské brambory s ořechovým sýrem

MnožstvíCelkový čas1 hodina

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 1 lžíce olivového oleje
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 směs sušených bylinek
1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Nutrition Facts

porce 0