Print Options:

Vegetariánské burgery se sušenými rajčaty

Množství3 porceCelkový čas35 minut

 250 g černých nebo červených fazolí
 cibule
 stroužek česneku
 mrkev
 3 lžíce avokádového oleje
 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
 menší hrst sušených rajčat bez oleje
 pár snítek čerstvého koriandru
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 špetka mletého koriandru
 1 lžička sušeného tymiánu
1

Fazole předem uvařte nebo použijte konzervované, řádně propláchnuté.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Rajčata spařte horkou vodou a nakrájejte na menší kousky.

5

Ingredience vložte do mixéru a párkrát společně promixujte. Ve směsi zachovejte kousky všech přísad.

6

Do rozmixované směsi přidejte zbylé ingredience a vše zlehka promíchejte.

7

Rukama vytvarujte burgerové placky o stejné velikosti, vložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí (cca 25 minut). Burgery můžete vložit také na gril.

Nutrition Facts

porce 3